Tennisarmbåge

Tennisarmbåge kan behandlas på mottagning. Hos oss kan du jämföra kliniker nära dig för snabb rehabilitering.

Vad är tennisarmbåge?

Tennisarmbåge kan uppstå när muskler och fästen i underarmarna eller händerna har fått arbeta för mycket, länge eller intensivt och blivit överbelastade. Det kan också komma från skuldrans muskler när de strålar ut en smärta mot armbågen. Vanliga symptom vid tennisarmbåge är smärta eller ömhet vid armbågen eller på ovansidan av underarmen. Det gör även ont när du vilar armen eller utsätter den för tryck mot armbågen. När du drabbats av tennisarmbåge har du bristningar i bindväven, vilket skapar irritation och smärta. Eftersom vävnaderna är drabbade kan det därför vara svårt för dig att lyfta saker när du har tennisarmbåge, men också att få grepp om dem eller utföra andra rörelser som kräver ansträngning och styrka. Det kan också vara svårt att hålla armbågen rak. Ett vanligt symptom för tennisarmbåge är att du känner smärta i muskelfästena när du böjer handleden uppåt och bakåt. Trots namnet drabbar inte tennisarmbåge bara tennisspelare, utan det förekommer oftare bland snickare, målare och andra som utför hårt kroppsarbete eller ensidiga arbetsrörelser. Det är inte heller ovanligt att det uppstår hos personer som använder dator dagligen.

Sök efter kliniker

Sök efter kliniker i ditt område.

Jämför behandlingar

Jämför behandlingar och priser enkelt.

Boka behandling

Hittat en klinik som passar dig? Boka enkelt online.

Skapa konto och chatta med kliniker

Hur botar man tennisarmbåge?

Oftast går tennisarmbåge över med tiden, men det finns saker du kan göra för att förkorta läkningstiden på egen hand. När det kommer till tennisarmbåge kan skydd, som tejpning eller ett annat stöd, hjälpa dig att undvika rörelser som är ogynnsamma för läkningsprocessen. Det finns specialbandage är särskilt utformade för tennisarmbåge; du hittar dem enklast på apotek och sportbutiker. För att inte provocera skadan mer än nödvändigt är det bra att undvika den rörelse som orsakat skadan från början, exempelvis om du är idrottare. Du bör även avstå från andra belastningar som gör att du får ont. Om smärtan blir för påtaglig kan du prova smärtstillande, exempelvis värktabletter. Någonting som kan fungera bra mot tennisarmbåge är övningar som stärker och hjälper armen att läka. Vilka övningar som passar, exempelvis hur man kan bota tennisarmbåge genom stretchning, får du enklast reda på hos en professionell behandlare.

Vad säger kunder om oss?

quotation mark icon
Det var så enkelt att hitta en klinik nära mig för att börja min rehab. Bokade en behandling genom Allsa och är supernöjd med hur smidigt det var!
Helen Eriksson
quotation mark icon
Jag hade ingen aning om hur enkelt det kunde vara att hitta en naprapat nära mig.
Anita Holmberg
quotation mark icon
Väldigt nöjd med att kunna filtrera och jämföra kiropraktorer. Det var inte alls krångligt att hitta en kiropraktor och boka en första behandling.
Christian Karlgren

Bota tennisarmbåge med fysioterapi

När du lider av tennisarmbåge kan fysioterapi hjälpa dig att bli av med besvären och att förebygga att skadan kommer tillbaka. En fysioterapeut kan förse dig med såväl övningar som massage för att lindra besvären. Du kan fortsätta att utföra övningarna hemma genom ett personligt anpassat program som fysioterapeuten skräddarsyr för dig. En fysioterapeut kan även utföra stötvågsbehandling vid behov. Vilken behandling som är bäst för just dig avgör fysioterapeuten efter att han eller hon noggrant undersökt dig och de besvären du har från tennisarmbågen. Hos oss kan du jämföra kliniker nära dig för att hitta en fysioterapeut som hjälper dig, både med behandling och med förebyggande arbete så att besvären inte kommer tillbaka.

Sök efter kliniker och skicka en bokningsförfrågan helt gratis

Ytterligare behandling

Efter en lång tid med tennisarmbåge, eller med frekvent återkommande besvär, kan du behöva besöka en läkare. En läkare har möjlighet att ge dig en kortisonspruta för att lindra smärtan, men detta rekommenderas vanligen inte som en långsiktig lösning eftersom besvären lätt kan komma tillbaka. I vissa fall är tennisarmbågens symptom så pass omfattande att operation blir aktuellt, vilket din läkare får bedöma efter att ha undersökt dig. Operationen kräver enbart att du får lokal- eller regionalbedövning vid armbågen och själva ingreppet tar ungefär en halvtimme. Efter operationen kan du behöva ta smärtstillande tabletter, eftersom du kan få ont när bedövningen börjar släppa.