Naprapat Uppsala

Bli smärtfri med hjälp av en naprapat i Uppsala. Använd vår söktjänst idag för att hitta kliniker nära dig.

Vad kan en naprapat i Uppsala göra för dig?

En naprapat är expert på rörelseapparaten och rörelsebeteenden i kroppen. Syftet med naprapati är behandla och rehabilitera värk, stelhet och andra besvär som kan uppstå i rörelseorganen. När du besöker en naprapat i Uppsala kan du få hjälp med såväl akuta som kroniska besvär. Oavsett om du har spänningar i nacken, ont i ryggen, känner dig stel i axlarna eller lider av andra besvär som försämrar din rörelseförmåga kan en naprapat hjälpa dig att bli smärtfri. För att hitta en naprapat i Uppsala som finns nära dig kan du använda vår söktjänst. Hos oss får du en överblick över naprapater i din stad som du sedan kan jämföra med varandra.

Sök efter kliniker

Sök efter kliniker i ditt område.

Jämför behandlingar

Jämför behandlingar och priser enkelt.

Boka behandling

Hittat en klinik som passar dig? Boka enkelt online.

Skapa konto och chatta med kliniker

Hur går ett besök hos en naprapat till?

Efter att du har kontaktat en naprapat i Uppsala är det mest sannolikt att ett besök blir aktuellt. Under ditt första besök får du svara på frågor angående dina besvär och därefter undersöker naprapaten dig genom manuella metoder för att fastställa vad som är fel. Naprapaten kommer inte enbart identifiera var smärtan är lokaliserad, utan även vad den kan bero på. Värk och stelhet kan uppstå av många olika anledningar, bland annat överbelastning vid träning, repetitiva och ergonomiskt missgynnsamma arbetsrörelser, dåliga sovställningar, hastigt utförda vridningar och tunga lyft. Det kan också bero på förändringar inuti kroppen, exempelvis inflammationer eller nerver som kommit i kläm. När naprapaten har kunnat identifiera vilken typ av skada som du lider av är det dags att upprätta en behandlingsplan. Då avgör naprapaten vilka behandlingsmetoder och strategier som passar för att behandla, rehabilitera och förebygga besvär. Behandlingsplanen kan komma att ändras successivt under besökens gång för att bli så optimal för dina behov som möjligt.

Vad säger kunder om oss?

quotation mark icon
Det var så enkelt att hitta en klinik nära mig för att börja min rehab. Bokade en behandling genom Allsa och är supernöjd med hur smidigt det var!
Helen Eriksson
quotation mark icon
Jag hade ingen aning om hur enkelt det kunde vara att hitta en naprapat nära mig.
Anita Holmberg
quotation mark icon
Väldigt nöjd med att kunna filtrera och jämföra kiropraktorer. Det var inte alls krångligt att hitta en kiropraktor och boka en första behandling.
Christian Karlgren

Naprapatiska behandlingsmetoder

En naprapat har stor expertis och besitter mycket kunskap när det kommer till behandlingsmetoder. Vilken behandlingsmetod som tillämpas beror helt på vad din naprapat i Uppsala tycker lämpar sig bäst för dig, dina besvär och din kropp. Förekommande behandlingsmetoder som naprapater använder är:

  • Manipulation. När naprapaten manipulerar, eller justerar som det också kallas, utförs ett snabbt tryck i en bestämd vinkel och hastighet för att läget och funktionen i leden som gör ont. Manipulation är en av naprapatins huvudmetoder.
  • Mobilisering. Ytterligare en av naprapatins huvudmetoder är mobilisering, vilket liknar manipulation, men utförs med mjukare och långsammare rörelser flera gånger om.
  • Mjukdelstekniker. Detta utförs bland annat genom massage, stretching och bindvävstekniker. Det är vanligt att andra behandlingsmetoder kombineras med mjukdelstekniker.
  • Stötvågsbehandling. Stötvågor transporteras in i smärtområdet genom en applikator. Vissa tycker att behandlingsmetoden gör ont, medan andra inte känner av någon smärta alls.
  • Diagnostiskt ultraljud. Ett praktiskt tillvägagångssätt för att undersöka den skadade strukturen under rörelse, som ett alternativ till magnetkamera. Tjänsten finns ännu inte på alla naprapatkliniker, men erbjuds numera hos vissa naprapater i Uppsala.
  • Dry needling/triggerpunktsakupunktur. En smärtfri behandling som syftar till att komma in på djupet och bryta muskelspänningar som är svåra att behandla med händerna.

Det är naprapaten som avgör vilken behandlingsmetod som passar dina besvär. Han eller hon kan fatta beslut utifrån vad som ger dig snabbast och bäst läkning, både kortsiktigt och långsiktigt. I många fall kombineras olika metoder under samma besök. Varje besök är nödvändigtvis inte det andra likt när det gäller vilka behandlingsmetoder som just din naprapat i Uppsala utför. Om du är nyfiken på vilka typer av behandlingsmetoder som respektive klinik erbjuder kan du använda dig av vår söktjänst för att hitta en naprapat i Uppsala som du kan kontakta.

Sök efter kliniker och skicka en bokningsförfrågan helt gratis

Viktigt vid val av naprapat i Uppsala

För att du ska få rehabilitering så snart som möjligt och en som dessutom passar dig bra är det viktigt att ha vissa punkter i åtanke vid val av klinik. Att välja en naprapat i Uppsala som passar dig geografiskt kan vara praktiskt av flera skäl, bland annat tidsbesparande. Kanske innebär det att kliniken är placerad nära ditt hem, på vägen till jobbet, nära barnens dagis eller på en annan lämplig plats som passar in i din vardag. En annan relevant faktor är priset för ett besök. Pris hos en naprapat i Uppsala varierar från klinik till klinik. Om kliniken är privat och fristående från landsting kostar ett besök vanligen mellan 500–700 kr. Om du däremot besöker en naprapat i Uppsala som arbetar kommunalt eller om du besöker en privat naprapat som har landstingsbundna avtal kan du använda ditt högkostnadsskydd. Då kostar ett besök 200 kr. När du har kommit upp i maxgränsen för högkostnadsskyddet får du ett så kallat frikort och behöver inte betala mer för dina besök eller behandlingar under den tiden som återstår av en tolvmånadersperiod. Om du är osäker på hur mycket du har spenderat eller hur lång tid det är kvar av tolvmånadersperioden kan du kontakta ett apotek, landsting, sjukvårdsupplysning eller dylikt.