Naprapat

Naprapati behandlar flera typer av besvär. Använd vår söktjänst direkt för att hitta din närmaste naprapat.

Vad är naprapati?

Naprapati är en behandlingsmetod som inriktar sig på besvär i kroppens rörelse- och stödjeorgan, exempelvis smärta och stelhet. Strategin syftar till att undersöka vilken struktur i kroppens vävnad som orsakar besvär hos patienten och hur det i sin tur påverkar muskler och nerver. Detta behandlas hos en naprapat genom justering, mobilisering, manipulering och liknande tillvägagångssätt med hjälp av säkra handgrepp. Yrkesbeteckningen naprapat är en legitimerad och skyddad titel i Sverige som garanterar teoretisk och praktisk kompetens. Naprapati som behandlingsmetod har etablerat sig ordentligt i Sverige och blir mer och mer eftertraktat hos patienter. Vanligen har naprapater privata mottagningar, men det förekommer även naprapater som har landstingsavtal. Hos oss på Allsa kan du snabbt och enkelt få en överblick över kliniker och naprapater nära dig med hjälp av vår söktjänst. För dig som vill ha rådgivning eller behandling för dina besvär erbjuder vi ett komplett utbud för att du ska kunna kontakta en klinik redan idag.

Sök efter kliniker

Sök efter kliniker i ditt område.

Jämför behandlingar

Jämför behandlingar och priser enkelt.

Boka behandling

Hittat en klinik som passar dig? Boka enkelt online.

Skapa konto och chatta med kliniker

Vilka besvär behandlar en naprapat?

På en naprapatklinik vårdas patienter för såväl tillfälliga som kroniska symptom. Naprapati är ett brett verkningsområde som behandlar värk, stelhet och besvär i allt från muskler och leder till nervsystemet. Det innebär att naprapaten bland mångt och mycket åtgärdar:


Eftersom naprapati är relevant som behandlingsmetod för besvär från topp till tå ska du inte avstå från att kontakta en klinik om du lider av smärta eller stelhet; ofta kan naprapaten hjälpa dig med dina problem eller i annat fall hänvisa dig till andra kliniker med rätt specialisering. Vi på Allsa erbjuder ett enkelt sätt att hitta och jämföra olika naprapatkliniker, både när det kommer till vilka tjänster som klinikerna erbjuder och hur deras ungefärliga prisbild ser ut för ett besök eller en behandling. På så sätt är det enkelt för dig att hitta den kliniken som passar dig bäst.

Vad säger kunder om oss?

quotation mark icon
Det var så enkelt att hitta en klinik nära mig för att börja min rehab. Bokade en behandling genom Allsa och är supernöjd med hur smidigt det var!
Helen Eriksson
quotation mark icon
Jag hade ingen aning om hur enkelt det kunde vara att hitta en naprapat nära mig.
Anita Holmberg
quotation mark icon
Väldigt nöjd med att kunna filtrera och jämföra kiropraktorer. Det var inte alls krångligt att hitta en kiropraktor och boka en första behandling.
Christian Karlgren

Hur går ett besök hos naprapaten till?

Besök hos naprapater kan te sig olika beroende på besvär, syfte och mottagning. Vanligtvis utvärderas din hållning redan när du kliver innanför dörren till besöksrummet. Inom naprapati utgår behandlaren ofta från en fempunktslinje i kroppen: den sträcker sig från örat, genom axelleden, höftleden och knäleden ända ner till strax ovanför fotleden. Ihopsjunkenhet, snedhet eller en annan dysfunktionell hållning kan tala för att bindväven i kroppen har förändrats på grund av neuromuskuloskeletala besvär – vilket en naprapat kan hjälpa till att återställa. Innan en eventuell behandling sätts i bruk får patienten ge information som är relevant till skadan, exempelvis eventuella sjukdomar, om patienten tar några läkemedel, vad patienten arbetar med och liknande frågor. Vidare blir patienten undersökt av naprapaten, som använder händerna för att lokalisera smärtan, se rörelsemönster och hur leder beter sig, granska eventuell stelhet och dylikt. Därefter kan naprapaten, utifrån resultatet av undersökningen, säkerställa en diagnos och rekommendera en lämplig plan för behandling utifrån denna, alternativt ge remiss till läkare om en eventuell sjukdom kan ligga till grund för symptomen.

Sök efter kliniker och skicka en bokningsförfrågan helt gratis

Långvariga effekter av naprapati

Naprapati hjälper inte bara till ur ett kortsiktigt perspektiv, utan det fungerar även som en investering för kroppen i det långa loppet. När en naprapat manipulerar, justerar, masserar eller stretchar optimeras nervernas funktion. Detta både reducerar smärta och förebygger skador. Kroppen får således ökad rörelseförmåga och blir mindre stel. En del naprapater kan även ge hjälpsamma råd kring kost, ergonomi och träning, skräddarsytt för dig. Det ger dig ytterligare möjligheter att leva hälsosamt, fritt från neuromuskuloskeletala besvär som begränsar dig att leva ditt liv fullt ut. Att stärka kroppen på det sättet har även visat positiva effekter på den mentala hälsan och är således en investering både för kropp och själ. Om detta är en viktig aspekt för dig bör du ha det i åtanke vid val av naprapatklinik. När du tar kontakt med en naprapat genom vår söktjänst kan du ställa krav redan från början. Var tydlig med att du betraktar naprapatin som en långvarig investering för dig själv, inte bara för dina nuvarande besvär. Då kommer naprapaten kunna assistera dig i strävan efter fortsatt välmående, även efter avslutad behandling.