Kiropraktor

Vi erbjuder ett snabbt sätt att jämföra kliniker i hela landet för att du ska hitta en kiropraktor redan idag.

Kiropraktik i Sverige

Kiropraktik är en beprövad och säker behandlingsmetod som förebygger och behandlar besvär i muskler och leder. Det har funnits i Sverige i över 100 år och över tid har det utvecklats till en modern medicinsk teknik med vetenskaplig dokumenterad effekt. Den ständiga forskningen strävar efter att optimera arbetet ytterligare och att jämföra kiropraktikens fördelar och effekter med andra behandlingssätt. En person som utför kiropraktik kallas kiropraktor; en titel som legitimeras i Sverige efter teoretisk utbildning följt av praktisk tjänstgöring. Legitimationen säkerställer kiropraktorns kompetens och fungerar således som en trygghet för dig som patient när du behöver hjälp med dina besvär. Idag finns ett stort utbud av kliniker i hela landet. Vi på Allsa erbjuder en söktjänst där du snabbt och enkelt hittar kiropraktorer och kliniker nära dig som utför den terapi och behandling du behöver. Hos oss finns ett komplett utbud med stora och små kliniker, både inom offentlig och privat sektor. Här kan du jämföra priser och andra uppgifter för att välja den kiropraktor som passar dig bäst.

Sök efter kliniker

Sök efter kliniker i ditt område.

Jämför behandlingar

Jämför behandlingar och priser enkelt.

Boka behandling

Hittat en klinik som passar dig? Boka enkelt online.

Skapa konto och chatta med kliniker

Vad gör en kiropraktor?

En kiropraktor förebygger och behandlar besvär från det muskuloskeletala systemet, eller rörelseapparaten som det också kallas. Rörelseapparaten består av människokroppens skelett, leder och muskler. Ibland uppstår störningar i samspelet mellan komponenterna och då hjälper en kiropraktor till att återställa problemen för att en optimal rörelseförmåga ska återfås. Kiropraktik består vanligen av manuellt arbete med händerna. En förekommande metod inom kiropraktik är att manipulera, vilket innebär att leder och muskler justeras med exakta handgrepp. En kiropraktor kan hjälpa dig med dina besvär om du exempelvis har ont i ryggen, ländryggen, nacken och axlarna eller om du lider av tennisarmbåge. Förutom smärta hjälper kiropraktik även vid stelhet och nedsatt rörlighet. Hos oss hittar du ett stort utbud av kliniker genom en enkel tjänst som jämför mottagningar för dina besvär och behov. Du får en överblick över vilka alternativ som finns och väljer själv ut den kiropraktor och klinik som du vill besöka.

Vad säger kunder om oss?

quotation mark icon
Det var så enkelt att hitta en klinik nära mig för att börja min rehab. Bokade en behandling genom Allsa och är supernöjd med hur smidigt det var!
Helen Eriksson
quotation mark icon
Jag hade ingen aning om hur enkelt det kunde vara att hitta en naprapat nära mig.
Anita Holmberg
quotation mark icon
Väldigt nöjd med att kunna filtrera och jämföra kiropraktorer. Det var inte alls krångligt att hitta en kiropraktor och boka en första behandling.
Christian Karlgren

Hitta rätt klinik för dina behov

Det finns några viktiga frågor att ställa dig själv innan du väljer en kiropraktorklinik:

  • Vad söker du hjälp för? Behöver du behandling för ett befintligt besvär, vill du ha förebyggande rådgivning och konsultation, eller både och?
  • Inom vilket geografiskt område söker du klinik?
  • Vilket pris på kiropraktor och tjänster känns rimligt för dig?

När du söker efter en kiropraktor hos oss på Allsa behöver du inte veta svaren på frågorna redan innan, utan vi vill istället hjälpa dig att finna dem under tiden som du använder vår söktjänst. Efter en sökning kan du enkelt jämföra klinikerna för att kunna fatta ett beslut utifrån dina egna kriterier och behov. Vi har ett komplett utbud av kliniker som erbjuder olika typer av behandlingar, allt från stora och väletablerade aktörer till mindre kliniker med gedigen erfarenhet. Pris för en kiropraktor varierar beroende på plats, erfarenhet, tjänst och sektor. Hos landstingsbundna kliniker är frikort giltigt och då kostar ett besök 200 kr. Privata kliniker som inte tar emot frikort sträcker sig ofta mellan 600–800 kr per besök.

Sök efter kliniker och skicka en bokningsförfrågan helt gratis

Hur känns en behandling hos en kiropraktor?

När du hittat en kiropraktor genom vår söktjänst är nästa steg i processen att göra ett besök. Om du känner dig osäker eller orolig går det bra att tillbringa första träffen åt att svara på frågor och samtala med kiropraktorn om dina besvär. Ett besök på en kiropraktorklinik är däremot ytterst sällan förenat med smärta; kiropraktorn behandlar de utsatta områdena med säkra handgrepp för att symptomen ska elimineras. Han eller hon har full kontroll på sin arbetsteknik. Efter en undersökning kan trötthet och lokal ömhet förekomma, vilket är naturligt för kroppen då den kräver återhämtning efter att kiropraktorn korrigerat det som är dysfunktionellt. Ofta räcker det inte med ett behandlingstillfälle för att besvären ska elimineras helt, utan det kan komma att krävas återbesök för att kroppen ska anpassa sig ordentligt. Antalet besök som krävs varierar beroende på besvärens omfattning, men det är vanligt att en plan på behandlingsserie upprättas utifrån vad kiropraktorn anser rimligt utifrån dina symptom.

Varför är kiropraktik viktigt?

Det är viktigt att uppsöka en kiropraktor vid besvär, men inte enbart för symptomen i det lokala området. Vid långvarig värk och stelhet riskerar smärta att sprida sig till andra delar av kroppen, exempelvis på grund av belastningen som uppstår. När en kiropraktor behandlar en patient använder han eller hon främst händerna för att korrigera det som inte stämmer. Justering, stretching och massage är bara ett fåtal metoder som kiropraktorn tar hjälp av och som kan visa effekt mot många typer av symptom. En kiropraktor har även möjlighet att ge dig rådgivning inom ergonomi och övningar som du själv kan fortsätta utföra efter avslutad behandling. Förutom behandling av de befintliga besvären fungerar kiropraktik även förebyggande mot värk och skador. Det är med andra ord ett sätt att rå om sig själv och sin kropp. Genom att låta en kiropraktor tyda rörelsemönster och hur kroppen reagerar på rörelseövningar kan du dels lära känna din egen kropp bättre, dels få tips och råd kring hur du tar hand om den på ett bra sätt för att undvika att smärtan kommer tillbaka.