Fysioterapeut Malmö

Jämför fysioterapeuter i Malmö nära dig genom att använda vår söktjänst.

Fysioterapeuter i Malmö

Om du behöver hjälp med fysiska skador som förhindrar din rörelseförmåga kan du besöka en fysioterapeut i Malmö. En fysioterapeut, eller sjukgymnast som den nyutexaminerade kallades fram till 2014, är specialiserad på kroppens rörelsebeteende och förmåga. I Malmö finns fysioterapeuter utspridda över hela staden. Du hittar flertalet kliniker i stadskärnan, men även i områden längre ut, exempelvis om du letar efter en sjukgymnast i Limhamn eller en sjukgymnast i Oxie. När du söker en fysioterapeut nära dig kan du använda vår tjänst för att ta reda på vilka kliniker som finns att välja på. Överblicken över kliniker gör det enklare för dig att välja en klinik som känns bra.

Sök efter kliniker

Sök efter kliniker i ditt område.

Jämför behandlingar

Jämför behandlingar och priser enkelt.

Boka behandling

Hittat en klinik som passar dig? Boka enkelt online.

Skapa konto och chatta med kliniker

Vad gör en fysioterapeut?

En fysioterapeuts arbetsuppgifter skiftar beroende på vad som ska behandlas, men vanliga metoder är smärtbehandling, rehabiliteringsträning och att skräddarsy individuella träningsplaner. När du besöker en fysioterapeut i Malmö är du en minst lika viktig del i rehabiliteringsprocessen som fysioterapeuten själv. Fysioterapi grundar sig nämligen i att patienten själv är delaktig och tar ansvar för sin egen träning. Besöken hos din fysioterapeut i Malmö är viktiga för att han eller hon ska följa och stötta dig i din process, men i många fall består den största träningsdelen av att utföra övningar hemma på egen hand. Dessa övningar får du rekommenderade av sjukgymnasten i Malmö; hur du ska utföra dem, hur många repetitioner och hur ofta. En behandlingsplan är flexibel och om du upplever att en viss övning inte fungerar eller om den gör ont så kan du och fysioterapeuten ersätta den med ett annat alternativ. För att påbörja din rehabiliteringsplan redan idag kan du använda vår söktjänst. Vi jämför fysioterapeuter och sjukgymnaster i Malmö och ger dig en överblick över vilka som finns närmast dig.

Vad säger kunder om oss?

quotation mark icon
Det var så enkelt att hitta en klinik nära mig för att börja min rehab. Bokade en behandling genom Allsa och är supernöjd med hur smidigt det var!
Helen Eriksson
quotation mark icon
Jag hade ingen aning om hur enkelt det kunde vara att hitta en naprapat nära mig.
Anita Holmberg
quotation mark icon
Väldigt nöjd med att kunna filtrera och jämföra kiropraktorer. Det var inte alls krångligt att hitta en kiropraktor och boka en första behandling.
Christian Karlgren

Fysioterapi för yngre och äldre

Visste du att en fysioterapeut inte bara tar emot vuxna patienter? Det finns fysioterapeuter som arbetar på barnavdelning, skolor eller allmänna kliniker och som hjälper yngre patienter med sjukgymnastik. Du kan hitta fysioterapeuter i Malmö som behandlar både yngre och äldre. De yngre patienterna kan vara allt från 0 till 18 år med temporära besvär eller varaktiga funktionsvariationer. Hos en fysioterapeut i Malmö kan barnet bland annat få hjälp med:

  • Mobilisering och andra metoder som ökar rörelseförmågan i muskler och leder
  • Träning, övningar och sjukgymnastik
  • Utvecklingsbedömning, exempelvis en analys av eventuell försenad eller avvikande motorik

När det kommer till vuxna åldrar kan en fysioterapeut i Malmö behandla såväl elitidrottares skador som personer med skador från monotona rörelser på arbetet. Det är också vanligt att patienter i pensionsålder besöker en fysioterapeut, vilket är positivt för att hålla kroppen och knoppen aktiv. Sjukgymnaster i Malmö är mycket kompetenta på sitt område, bland annat efter att ha studerat kroppens rörelsebeteende både teoretiskt och praktiskt på fysioterapeutprogrammet. Fysioterapeut är en skyddad titel och därför kan du som patient lita på att behandlaren besitter goda kunskaper. Oavsett vilken ålder eller fysik du är i så kan din fysioterapeut i Malmö hjälpa dig med dina besvär. Använd vår söktjänst idag för att besöka en fysioterapeutklinik så snart som möjligt. Din resa mot ett bättre mående börjar redan nu.

Sök efter kliniker och skicka en bokningsförfrågan helt gratis

Hur mycket skiljer sig klinikernas priser åt?

Priset för en fysioterapeut i Malmö kan skilja sig från klinik till klinik beroende på fysioterapeuternas och sjukgymnasternas erfarenhetsnivå, eventuella specialistinriktningar, klinikens geografiska placering och mer. En fysioterapeut kan arbeta offentligt, kommunalt eller på privat klinik. Även detta kan göra att priset skiljer sig åt. Hos Malmös fysioterapeuter och sjukgymnaster som arbetar offentligt eller kommunalt kan du använda dig av högkostnadsskydd. Det betyder att när du har kommit upp till en viss summa under loppet av 12 månader så behöver du inte betala mer för dina besök under tiden som är kvar av perioden. Högkostnadsskyddet är högst 1150 kr och med frikort kostar ett besök 200 kr. En del privata kliniker kan vara landstingsbundna och där kan du också använda dig av högkostnadsskyddet. Hos fysioterapeuter i Malmö där frikort inte är giltigt sträcker sig kostnaden för ett besök mellan 300–600 kr.