Fysioterapeut Göteborg

Träna dig tillbaka till ett aktivt liv hos en fysioterapeut i Göteborg

Var i Göteborg finns fysioterapeuter?

Fysioterapeuter finns på sjukhus, vårdcentraler och andra offentliga omsorgsverksamheter, men även på privata kliniker – helt enkelt på flera olika organisationer med hälsa i fokus. En fysioterapeut, eller en sjukgymnast som det också heter, hjälper dig med fysiska besvär i syfte att förbättra din rörelseförmåga. Det kan vara allt från akut stelhet eller skada till kroniska besvär som kräver kontinuerlig tillsyn och arbete. Göteborg har ett generöst utbud av fysioterapeutkliniker utspridda både i och utanför staden. Hos oss kan du jämföra sjukgymnaster och fysioterapeuter i Göteborg för att få en överblick över kliniker nära dig.

  • Sjukgymnast i Angered: Du behöver inte ta dig in till Göteborgs centrum för att få bukt med fysiologiska problem. För dig som bor i Angered med omnejd finns det fysioterapeuter nära som du kan få behandling hos.
  • Sjukgymnast i Torslanda: I Torslanda på Hisingen hittar du fysioterapeuter och sjukgymnaster som du kan starta din rehabiliteringsplan hos så snart som möjligt.
  • Sjukgymnast i Frölunda: I Frölunda, söder om Göteborg, finns flera kliniker med fysioterapeuter och sjukgymnaster med lång erfarenhet.

När du söker efter kliniker med vår söktjänst kan du komma att stöta på två olika yrkestitlar, nämligen fysioterapeut och sjukgymnast. Vad är skillnaden mellan dem? Det finns ingenting som skiljer yrkena åt, förutom namnet. En fysioterapeut och en sjukgymnast har genomfört identiska utbildningar, de utför samma arbetsuppgifter och har båda skyddade titlar. Den 1 januari 2014 bytte yrket ”sjukgymnast” namn till just ”fysioterapeut”. Efter namnbytet kallas samtliga som tar examen för fysioterapeuter, men de som tog examen innan 2014 och som väljer att fortsätta kalla sig sjukgymnast behåller den äldre titeln. En sjukgymnast eller fysioterapeut i Göteborg kan arbeta allmänt med flera olika typer av besvär, eller vara specialister på specifika sjukdomar, skador eller åldersgrupper. Använd vår söktjänst redan nu för att ta reda på mer information om klinikerna nära dig.

Sök efter kliniker

Sök efter kliniker i ditt område.

Jämför behandlingar

Jämför behandlingar och priser enkelt.

Boka behandling

Hittat en klinik som passar dig? Boka enkelt online.

Skapa konto och chatta med kliniker

Hur du hittar kliniken för dig?

Vårt mål är att du snabbt och effektivt ska hitta en klinik som känns bra för dig, i syfte att kunna påbörja din rehabiliteringsprocess så snart som möjligt. Därför kan du använda vår söktjänst för att få en överblick över och jämföra fysioterapeuter i Göteborg. Ju tidigare du söker hjälp för dina besvär, desto snabbare kan du återgå till en fullt fungerande vardag utan smärta. En belastning eller ansträngning som inte behandlas kan med tiden leda till att du skadar dig ännu mer. En fysioterapeut i Göteborg kan lägga upp behandlingsplaner anpassade för elitidrottare, arbetsskadade, barn, pensionärer och allt däremellan. Fysioterapeuter arbetar med andra ord väldigt brett och hanterar många olika patienter och skador. Det kan vara svårt att veta hur man ska gå till väga för att hitta den klinik som passar bäst, men när du använder vår söktjänst hittar du vilka sjukgymnaster och fysioterapeuter i Göteborg som finns nära dig och eventuellt vad som skiljer klinikerna åt.

Vad säger kunder om oss?

quotation mark icon
Det var så enkelt att hitta en klinik nära mig för att börja min rehab. Bokade en behandling genom Allsa och är supernöjd med hur smidigt det var!
Helen Eriksson
quotation mark icon
Jag hade ingen aning om hur enkelt det kunde vara att hitta en naprapat nära mig.
Anita Holmberg
quotation mark icon
Väldigt nöjd med att kunna filtrera och jämföra kiropraktorer. Det var inte alls krångligt att hitta en kiropraktor och boka en första behandling.
Christian Karlgren

Hur kan en behandlingsplan se ut?

När din fysioterapeut i Göteborg har ställt frågor, genomfört en undersökning och kunnat fastställa vad problemet är så är nästa steg att skapa en behandlingsplan. Sjukgymnasten har dig som patient i fokus och oftast är patienten med och bestämmer hur behandlingsplanen ska se ut, i syfte att allt ska kännas bra och tryggt för honom eller henne. Det är här som det egna ansvaret börjar. En rehabiliteringsprocess kräver disciplin och ansvar från patientens sida. Besöken hos din fysioterapeut i Göteborg är viktiga för att han eller hon ska följa din process och eventuellt korrigera någonting i behandlingsplanen längsmed vägen. En viss del av träningen och sjukgymnastiken sker under besöken hos fysioterapeuten, men den största delen sker hemma. Oftast innehåller behandlingsplanen övningar som är enkla att utföra på egen hand. Vissa övningar kan utföras samtidigt som du tittar på TV eller väntar på att maten ska bli färdig, medan andra kräver mer ansträngning och åsidosatt tid. Vilka övningar som din behandlingsplan kommer bestå av beror på vilka moment som din sjukgymnast i Göteborg anser är relevanta för just din skada.

Sök efter kliniker och skicka en bokningsförfrågan helt gratis

Vad kostar ett besök hos en fysioterapeut i Göteborg?

Priset hos en fysioterapeut eller sjukgymnast i Göteborg kan variera. Inom den offentliga och kommunala sektorn är högkostnadsskydd giltigt och då kostar ett besök 200 kr. När du har kommit upp i regionens maxbelopp för vad du får betala för vårdbesök under en tolvmånadersperiod så får du ett så kallat frikort. Då behöver du inte betala något mer för dina besök resten av perioden. På en privat klinik kan priset för ett besök hamna mellan 590–790 kr, förutsatt att kliniken inte är landstingsbunden. På landstingsbundna kliniker är högkostnadsskydd ofta giltigt, precis som hos fysioterapeuter som arbetar kommunalt eller offentligt.